CB Profile
nlende

Kamerkoor Varietas

Kamerkoor Varietas
Kamerkoor Varietas
15
Hubert Koniuszek
Breda
Noord-Brabant
Nederland
Kamerkoor Varietas uit Breda brengt een gevarieerd repertoire van renaissance muziek, met daarnaast uitstapjes naar modernere stukken. Het grootste deel van onze concerten zingen we a capella.

Onder de leiding van dirigent Hubert Koniuszek probeert het koor bij het uitvoeren van oude muziek dicht bij de bron te blijven. Zo zingen wij uit stemboekjes en van een grote standaard; praktijken die in de renaissance gebruikelijk waren.

Het koor schoolt zich in de oude muziek door workshops en masterclasses bij onder meer Paul van Nevel (België), Rebecca Stewart (Nederland), Viv Nees (België) en Patrizia Bovi (Italië).

Concerten van Varietas zijn nooit saai: Door een mix met andere kunstvormen als poezië en theater onstaan afwisselende uitvoeringen waarin veel te horen én te zien is.
Zo proberen wij de oude muziek dichter bij het publiek van nu te brengen. Dat het werkt bewijzen de reacties van ons publiek, dat vaak verrast is door de levendigheid van onze concerten.
Zondag 2 juni
Klassiek
Indien jullie koor gebruik maakt van begeleidingsmuziek op CD, mini-disk, SD, USB, mp3 of iets dergelijks,
dan dien je zelf niet alleen te zorgen voor de genoemde geluidsdragers, maar ook voor de bijbehorende afspeelapparatuur en kabeltjes. Beter mee verlegen dan om verlegen!

Breng dan dus zelf bijvoorbeeld een CD speler / mini-disk speler / SD speler / USB speler / mp3 speler, laptop of iets dergelijks mee zodat je zeker weet dat de begeleidingsmuziek 100% werkt.

En het is ook wenselijk de bijbehorende verbindingssnoertjes mee te brengen waarmee het afspeelapparaat op de diverse geluidsapparatuur op de festivallocaties kan worden aangesloten.

Op die manier ben je zo goed mogelijk voorbereid op een geslaagd optreden.