CB Profile
nlende

Pink Noise

Pink Noise
Pink Noise
23
Arto Van Bauwel
Antwerpen
België
Pink Noise is het enthousiaste koor van de Antwerpse LGBT-vereniging Active Company. De eerste voorzichtige noten klonken in 1999 in een schemerig parochiezaaltje tijdens de wekelijkse repetities. Onder leiding van Arto Van Bauwel groeide het aantal leden (mannen en vrouwen) en had het koor zijn eerste successen. Zo wist het in 2001 reeds een zeer geslaagd internationaal korenfestival te organiseren. Ook in het buitenland was Pink Noise een graag geziene gast, zoals in Hamburg, Amsterdam en Maastricht.
In 2005 nam Sabine Uijterhoeve het dirigeerstokje van Arto over. Ook zij zorgde voor vele hoogtepunten, inclusief de opname van een CD ter ere van het tienjarig bestaan. De thuisbasis van het koor werd het Roze Huis op de Draakplaats en dat is nog steeds zo.
Eind 2012 kwam Arto weer terug als dirigent en hij wist het koor in korte tijd klaar te stomen voor het Gala Concert van de World Out Games in augustus 2013. In 2014 en 2018 nam het koor deel aan Various Voices in Dublin en München. Pink Noise maakte daar een sterke indruk met doorleefde uitvoeringen vol mooie harmonieën.
Pink Noise is zowel qua bezetting als repertoirekeuze een veelzijdig en kosmopolitisch koor. Op de ‘pupiters’ staan partituren van de renaissance (Moreley, Tallis) tot populaire nummers (The Beatles, Billy Joel). Zowel klassieke werken, barbershoparrangementen als close harmonie zitten het koor als gegoten. De meeste koorleden hebben geen muzikale opleiding maar worden gedreven door hun enthousiasme en de groepsdynamiek.
Zondag 2 juni
Gevarieerd
Indien jullie koor gebruik maakt van begeleidingsmuziek op CD, mini-disk, SD, USB, mp3 of iets dergelijks,
dan dien je zelf niet alleen te zorgen voor de genoemde geluidsdragers, maar ook voor de bijbehorende afspeelapparatuur en kabeltjes. Beter mee verlegen dan om verlegen!

Breng dan dus zelf bijvoorbeeld een CD speler / mini-disk speler / SD speler / USB speler / mp3 speler, laptop of iets dergelijks mee zodat je zeker weet dat de begeleidingsmuziek 100% werkt.

En het is ook wenselijk de bijbehorende verbindingssnoertjes mee te brengen waarmee het afspeelapparaat op de diverse geluidsapparatuur op de festivallocaties kan worden aangesloten.

Op die manier ben je zo goed mogelijk voorbereid op een geslaagd optreden.