CB Profile
nlende

Mannenkoor Con Spirito

Mannenkoor Con Spirito
Mannenkoor Con Spirito
60
Ben Simmes
Dinxperlo
Gelderland
Nederland
Vanaf de oprichting in 1954 van mannenkoor “Con Spirito” waren spirit en ambitie voldoende aanwezig om al snel in de schijnwerpers te staan. “Con Spirito” bewees reeds in de beginjaren, dat het in zijn eigen naam “Met Geestdrift” de inspiratie vond om zich tot een kwalitatief hoogstaand koor te ontwikkelen.
Dat streven om de zangkunst in Dinxperlo op niveau te kunnen beoefenen, heeft in de loop der jaren gezorgd voor een groep enthousiaste zangers die uit de gehele regio (waaronder uit Duitsland) komt. Mede door de concertreizen die het koor vanaf 1979 maakt, is de sfeer bijzonder harmonieus en de saamhorigheid binnen het koor groot. De concertreizen naar Engeland, Zwitserland, Szubin in Polen, Schwarzwald, Praag, Salzburg, Dresden, Berlijn en de laatste reis naar Vlaanderen in 2014, zijn stuk voor stuk hoogtepunten uit de geschiedenis van Con Spirito.
In de loop der jaren is een breed repertoire opgebouwd. Veel nummers worden a capella gezongen. Naast het geestelijke lied (dat een belangrijke plaats inneemt) staan ook stukken uit de Slavisch Byzantijnse Ritus en opera, operette en musical op het programma. Ook worden eigentijdse muziekwerken van Phil Collins, The Bee Gees en Boudewijn de Groot uitgevoerd.
Zaterdag 1 juni
Gevarieerd
Indien jullie koor gebruik maakt van begeleidingsmuziek op CD, mini-disk, SD, USB, mp3 of iets dergelijks,
dan dien je zelf niet alleen te zorgen voor de genoemde geluidsdragers, maar ook voor de bijbehorende afspeelapparatuur en kabeltjes. Beter mee verlegen dan om verlegen!

Breng dan dus zelf bijvoorbeeld een CD speler / mini-disk speler / SD speler / USB speler / mp3 speler, laptop of iets dergelijks mee zodat je zeker weet dat de begeleidingsmuziek 100% werkt.

En het is ook wenselijk de bijbehorende verbindingssnoertjes mee te brengen waarmee het afspeelapparaat op de diverse geluidsapparatuur op de festivallocaties kan worden aangesloten.

Op die manier ben je zo goed mogelijk voorbereid op een geslaagd optreden.
Anita Simmes-Dieker