CB Profile
Niet vergeten...
nlende

Maasstedelijk Kamerkoor

Maasstedelijk Kamerkoor
Maasstedelijk Kamerkoor
15
Anneke van Es
Rotterdam
Zuid-Holland
Nederland
Maasstedelijke Kamerkoor dirigent: Anneke van Es
Het Maasstedelijk Kamerkoor is opgericht in 1998 en maakt deel uit van de koorvereniging ‘De Maasstedelijke Koren’.
In 2003 won het kamerkoor het ‘Belcantofestival’ te Dordrecht.
Deelname aan festivals of concoursen heeft lange tijd niet op het programma gestaan, maar passen goed in de plannen voor de komende jaren.

In 2016 voerde het Maasstedelijk Kamerkoor tezamen met de andere Maasstedelijke Koren Ein Deutsches Requiem van Johannes Brahms uit ter gelegenheid van het 25 jarig jubileum van de vereniging. Het Maasstedelijk Kamerkoor heeft 15 koorleden van 19 tot +/- 70 jaar, 50% van de koorleden is onder de 35 jaar.
De sfeer is uitstekend, een prettige bijkomstigheid is de verscheidenheid aan leeftijd binnen het koor.
Het Maasstedelijk Kamerkoor is een amateurkoor dat met 75 minuten repetitie per week een zo hoog mogelijk niveau wil halen.
Het repertoire van het Maasstedelijk Kamerkoor is klassieke muziek van oude en moderne componisten. Zoals bijvoorbeeld: Ceremony of Carols van Britten, Jesu meine Freude van Bach, Requiem van Faure?. In juni 2017 voerde het Maasstedelijk Kamerkoor de Dido and Aeneas van Purcell gee?nsceneerd uit. In 2018 stond het de Crucifixion van Stainer en het Weihnachtsoratorium van Homilius op het programma. In 2019 wordt het Gloria van A. Vivaldi uitgevoerd en Sancta Maria, mater Dei van W.A. Mozart en Christmas Carols van Rutter en Gritton.
Het Maasstedelijk Kamerkoor geeft eigen concerten, werkt mee aan concerten van anderen en verleent medewerking aan kerkdiensten. Jaarlijks gaat het koor een weekend op concertreis naar Duitsland. inlichtingen: info@maasstedelijkekoren.nl tel. 06-53518119
Zaterdag 6 juni
Klassiek
niets