CB Profile
Niet vergeten...
nlende

Onder Maats

Onder Maats
Onder Maats
8
Johan Standaert (meezingend)
Maldegem
België
Onder Maats is een vocaal ensemble dat op dit ogenblik bestaat uit acht mannen. De aanzet ertoe werd precies 30 jaar geleden gegeven naar aanleiding van het eeuwfeest van de Maldegemse Broederschool. Eind 1990 startte het koor effectief: vele opeenvolgende jaren zou het op vraag de kerstviering verzorgen in het rustoord te Maldegem.
Gaandeweg werd ook met regelmaat maandelijks gerepeteerd, met variërende bezetting (5 tot 8 man). In principe wordt steeds ‘a capella’ gezongen, met meezingende dirigent Johan Standaert.

Het gezongen werk is zowel religieus als profaan, Nederlands- en anderstalig, van gregoriaans tot romantiek, met een sterk uitgewerkt kerstrepertorium. De voorbije vijfentwintig jaar verzorgde het koor o.a. huwelijksvieringen, jubilea, huisconcertjes en aperitiefconcerten. Opmerkenswaardig zijn onder meer de opluistering van het internationaal congres van de bouwfysici in Leuven in 2003, de ‘kerstzangstonden’ in de Brugse binnenstad enkele jaren geleden (en ook in 2019) en het jubileumconcert (o.a. Requiem Fauré) in november 2010 in Duinbergen en Maldegem-Kleit, in samenwerking met de koren Thaleia en Kaleo.

De nadruk ligt op het samen musiceren, vrienden onder mekaar (‘Onder Maats’), en het streven naar een mooi niveau.
Zaterdag 6 juni
Klassiek
geen
onze partituren
-