ANBI
Niet vergeten...
nlende

Een ANBI – wat is dat?

De Stichting Middelburg VÓLkoren is een ANBI, een Algemeen Nut Beogende Instelling. Wat meer is: het is een culturele ANBI.

 

Het predikaat ANBI wordt door de Belastingdienst toegekend. Vanwege deze erkenning mag u uw giften aan Middelburg VÓLkoren als aftrekpost opvoeren bij de aangifte voor de inkomstenbelasting. En omdat we een culturele ANBI zijn, mag u die giften zelfs voor 125% opvoeren.

 

Als u (als ondernemer) een BV heeft, kunt u ook zakelijk geven vanuit uw BV. Voor een eenmanszaak, CV, VOF, etc. gelden de regels van particuliere giften. Wanneer een ondernemer (eenmanszaak en VOF) of een BV een gift doet uit zakelijke overwegingen, kan het bedrag van de gift geheel in aftrek worden gebracht als ondernemingskosten.  Natuurlijk gaat u niet over één nacht ijs wanneer u overweegt Middelburg VÓLkoren een geldbedrag te schenken. U wilt wat meer weten over deze organisatie. Welnu, daar gaat-ie:

 

De Stichting Middelburg VÓLkoren is opgericht op 12 september 2012 en staat vanaf 13 september 2012 ingeschreven in het handelsregister, KVK 56032870. Het RSIN luidt 8519.50.401.
Een pdf van de statuten van Stichting Middelburg Vólkoren treft u hieronder aan.

 

De Stichting kent een driehoofdig bestuur: voorzitter is Wim Bos, bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , secretaris is Thea Landman, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , penningmeester is Ton Zimmerman, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Het postadres van de stichting is Joosstraat 27, 4458 BZ 's-Heer Arendskerke.

 

Het rekeningnummer van de organisatie is NL11 RABO 0104 8451 20 t.n.v. Middelburg VÓLkoren te Middelburg. De organisatie van het korenfestival is in handen van een werkgroep. Alle medewerkers, ook de bestuursleden, zijn vrijwilligers. De onkosten die zij maken voor het festival, worden op declaratiebasis vergoed.

 

Hieronder treft u aan het Beleidsplan 2019-2022 van Stichting Middelburg VOLkoren. Daarin staat o.a. de doelstelling van onze organisatie verwoord, maar ook de toekomstplannen en de belangrijkste inkomstenbronnen vinden er een plaatsje. Elders op deze site leest u verslagen over de edities van de voorgaande jaren.

 

Een actueel overzicht van onze financiën kunt u aanvragen bij onze penningmeester en de secretaris beantwoordt graag alle vragen waar u na lezing van het Beleidsplan nog mee zit. Meer informatie over het zakelijk schenken van een geldbedrag kunt u krijgen bij onze penningmeester