De poster |
Wederom zou het festival twee dagen duren, wederom stelde ook de provincie Zeeland daarvoor geld beschikbaar. Het werd het jaar van de 'Feesten van Beleving': onder deze naam promootte de gemeente Middelburg de evenementen die normaal toch al plaatsvonden. Ze werden in een provinciebreed verspreid boekje onder de aandacht gebracht. Zeven pagina's werden aan het festival gewijd - de ideale PR.
Door deze Feesten van Beleving kwam samenwerking met andere organisatoren tot stand. Het Kinder- en jeugdfestival bijvoorbeeld eindigde wat eerder, zodat de kinderen op tijd kwamen voor een jeugdtheatervoorstelling op de Markt. Dit onderdeel van het festival zat trouwens toch erg leuk in elkaar: het begon op Miniatuur Walcheren, waar de kinderen mini-billboards plaatsten bij de locaties waar die middag werd gezongen.
boekje Feesten der beleving |
Het zaterdagprogramma kreeg dit jaar wat meer body dan in 2002, al bleef het nog achter bij de zondag. Blij was de organisatie met nieuwe deelnemers als Laetare, de nieuwe groep Geen Paniek, Kleinkoor Renesse, Enchantées en het Veerse Scheepstuig. Het gros van de deelnemers kwam evenals de vorige jaren uit Zeeland; slechts Voorne's Dameskoor, Com nu met Sangh (Oud-Beijerland) en Kakelbont (Rotterdam) ondernamen een langere reis.
Nieuwe locaties waren Antiekhandel De Pagter, Sociëteit De Vergenoeging en het Zeeuws Museum. En wéér was het prachtig weer, dus de sfeer was navenant. Om uit het jaarverslag te citeren: "De charme van dit festival is het ruime en diverse aanbod. Ook dit jaar waren allerlei genres te beluisteren: van klassiek tot shanty’s, van religieus tot barbershop. Vooral de optredens op het Abdijplein waren een succes: prachtig weer, een prima geluidsversterking (een vak apart bij koorzang!), veel publiek en enthousiaste koren. Met name de gezamenlijke afsluiting werd een hoogtepunt: ieder koor dat buiten had opgetreden bracht nog één nummer ten gehore. Tot kwart over vijf bleven er zeker nog 500 bezoekers geboeid luisteren op het Abdijplein."