Het grootste en leukste koorfestival
in Zuid-West Nederland

 facebook  instagram57

Editie 2000 - bekertoernooi

 

De poster

In januari ging de werkgroep aan de slag om in juli weer een festival te kunnen presenteren. Het deelnemersveld werd uitgebreid: ditmaal wilden zestien koren deelnemen (waarvan er op het laatste moment helaas twee afvielen). Het festival begon al enige naam te krijgen: Good Company kwam ervoor uit Zeeuws-Vlaanderen en Markiezaats Musicalkoor was het eerste koor van buiten Zeeland! Ook andere koren (Cantare bijvoorbeeld zou vanaf 2000 jaarlijks van de partij zijn) haakten aan.

Meer deelnemers betekende meer locaties. Koorkerk en Drvkkery bleven op het programma, de Doopsgezinde kerk, het Minitheater en het Stadhuis kwamen erbij. Als buitenlocatie fungeerde de sfeervolle Vismarkt.

Ook deze tweede "Middelburg vól-koren" werd begunstigd door goed weer. Toch verkozen zeker 1500 mensen de zang in de Middelburgse binnenstad boven de Zeeuwse stranden! Ieder koor trad drie keer op en zo kon het publiek ieder half uur kiezen uit vijf verschillende optredens. Een gezellige drukte in de stad, mensen die zich met het programmaboekje in de hand snel naar de volgende locatie spoedden. De koren zagen nog kans zich tussen de optredens door naar de trappen van het Stadhuis te reppen voor een staatsiefoto.

Na afloop kwam iedereen naar de Vismarkt. Daar werd het glas geheven op de goede afloop, maar daar was ook nog een bijzondere activiteit. Die avond was de finale van het Europees Kampioenschap voetbal: 

"wat ook de avond brengen zal,

fair play of afbraakvoetbal -

vanmiddag heerst de harmonie

en klinkt alom de melodie

van 't korenfestival"

Het koor dat deze het beste op muziek zou zetten en vertolken, won de beker.

De beker

En hoewel zij wel èrg vrij met de gegeven tekst omsprongen, hun presentatie met vlaggetjes, fluitjes en rondedans was dermate charmant dat de deskundige jury unaniem het ensemble Multiple Voice als winnaar aanwees!

Een drankje op de vismarkt
Foto van het megakoor
Onderschrift bij de foto