Het grootste en leukste koorfestival
in Zuid-West Nederland

 facebook  instagram57

Pink Noise

Pink Noise
Pink Noise
23
Arto Van Bauwel
Antwerpen
België
Pink Noise is het enthousiaste koor van de Antwerpse LGBTQ-vereniging Active Company. De eerste voorzichtige noten klonken in 1999 in een schemerig parochiezaaltje in de Antwerpse universiteitsbuurt. Onder leiding van Arto Van Bauwel groeide het aantal leden en had het koor zijn eerste successen. Zo wist het in 2001 reeds een zeer geslaagd internationaal korenfestival te organiseren dat voor fijne contacten zorgde om daarna in Hamburg en Amsterdam op te treden.
Van 2005 tot 2012 nam Sabine Uyterhoeve het dirigeerstokje van Arto over. Zij zorgde voor een cd-opname ter ere van het tienjarig bestaan. De thuisbasis van het koor werd het Roze Huis op de Draakplaats en dat is nog steeds zo.
Vanaf 2012 nam Arto terug de leiding over en hij wist het koor in korte tijd klaar te stomen voor het Gala Concert van de World Out Games in augustus 2013. In 2014 nam het koor voor het eerst deel aan Various Voices in Dublin. Pink Noise maakte daar een sterke indruk met doorleefde uitvoeringen vol mooie harmonieën. De laatste jaren volgden nog optredens in Groningen, Arnhem, Middelburg en München. In juni 2023 neemt Pink Noise deel aan het Various Voices festival in Bologna.
Pink Noise is zowel qua bezetting als repertoirekeuze een veelzijdig en kosmopolitisch koor. Op de ‘pupiters’ staan partituren van de renaissance tot populaire nummers. Zowel klassieke werken, barbershoparrangementen als close harmony zitten het koor als gegoten. De meeste koorleden hebben geen muzikale opleiding maar worden gedreven door hun enthousiasme en de groepsdynamiek. Het koor vindt inclusie belangrijk en staat open voor LGBTQ-personen en alle sympathisanten die graag zingen.
Zondag 4 juni
Gevarieerd