Het grootste en leukste koorfestival
in Zuid-West Nederland

 facebook  instagram57

Zanggroep Spirit

Zanggroep Spirit
Zanggroep Spirit
34
Ashley van Gemert
Best
Noord-Brabant
Nederland
Zanggroep Spirit verrast en blijft boeien

Van breekbare luisterliedjes tot swingende pop: zanggroep Spirit uit Best weet met elk nummer het publiek te raken. De bijzondere arrangementen en originele podiumpresentatie zorgen voor een verrassend optreden dat blijft boeien. Enthousiast nemen de 34 vrouwen en mannen je mee in hun muzikale verhaal. Zingen is hun passie en dat stralen ze uit!

Gevarieerd repertoire
Spirit bouwt continu aan een gevarieerd repertoire. Zuiverheid, klankkleur, ritme, gevoel en intentie staan hierbij centraal. Zo wordt de muzikale lat steeds een stukje hoger gelegd. In oktober 2022 neemt Zanggroep Spirit deel aan het Balk Topfestival in de categorie grote groepen Topklasse.

Het repertoire is voornamelijk Nederlands- en Engelstalig, aangevuld met nummers in het Duits, Zweeds en zelfs Maori. Rustige nummers zoals ‘Door de wind’ (Miss Montreal), ‘Zeg me dat het niet zo is’ (Frank Boeijen), ‘Watch over us’ (The Lone Bellow) en ‘Lazarus’ (David Bowie). En meer up-tempo-songs, bijvoorbeeld ‘Underdog’ (Alicia Keys), ‘Royals’ (Lorde) en ‘Die Young’ (Sheppard).

Dirigente Ashley van Gemert focust op de kracht van samenzang. Zelf zegt ze daarover: ‘Als de noten duidelijk zijn dan begint het pas, dan is het tijd om écht samen muziek te maken!’ Het koor wordt ondersteund door pianist Joost Kraaijeveld en regisseur Anne Simkens. Elke choreografie is subtiel afgestemd op de betekenis van het lied. De combinatie van zang, piano en podiumpresentatie versterkt het gevoel dat de zanggroep wil overbrengen.

Spirit is altijd actief en vernieuwend bezig. In coronatijd is lange tijd online gerepeteerd om letterlijk en figuurlijk de ‘spirit’ erin te houden. Diverse nummers zijn op die manier ingestudeerd, waaronder ‘Niet voor het laatst’ (Rob de Nijs). Het digitaal samenvoegen van alle stemmen, ondersteund door een online choreografie, leverde een ontroerende videoclip op. Bekijk hem op www.zanggroepspirit.nl!
Zaterdag 3 juni
Populair